14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

tolnamegyeihirek.hu - 14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

Az elmúlt 72 órában négy könnyű sérüléses és tíz anyagi káros baleset történt a vármegye útjain.

Pénteken reggel 8 óra 10 perc körüli időben egy 60 éves nádudvari férfi a 61-es számú főúton közlekedett Pincehely irányából Tamási irányába. Haladása során a 46-os kilométerszelvénybe érve egy balra ívelő kanyarban elveszítette a kocsi felett az irányítást és a jobb oldalon lévő árokba csapódott, mely során könnyebben megsérült.

Másfél órával később Dombóváron történt egy személyi sérüléses baleset. Egy 43 éves kurdi férfi közlekedett autóval a Radnóti utcában a Liszt Ferenc utca irányából a Kórház utca irányába.  Amikor a Radnóti – Erkel – Borsos Miklós utca kereszteződéséhez ért, az ott kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállt ugyan, de ezt követően elindulása során nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező motorosnak, így összeütköztek. A segédmotorkerékpárt vezető 62 éves dalmandi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

tolnamegyeihirek.hu - 14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

Szombat éjjel negyed egykor egy 30 éves döbröközi férfi közlekedett autóval Csurgó-puszta bekötő útján a 6532-es út irányába. A kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget 6532-es úton Döbrököz irányából Kurd irányába közlekedő kocsinak, ezért összeütköztek. A mellékúton közlekedő autó vezetője, egy 29 éves szintén döbröközi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

tolnamegyeihirek.hu - 14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

Dombóvárról jelentettek balesetet szombaton 9 óra 40 perckor. Egy 60 éves helyi nő a Zrínyi utcában közlekedett a Teleki utca irányába. A Zrínyi és Madách utca kereszteződéséhez érve a „Stop! tábla” utasítását figyelmen kívül hagyva körültekintés nélkül hajtott be a kereszteződésbe és ott nekiütközött a neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő kocsinak. A vétlen autó sofőrje, egy 37 éves helyi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

tolnamegyeihirek.hu - 14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

Az anyagi káros balesetek változatos okokból, az elindulás, jobbra tartási kötelezettség, elsőbbségadás szabályainak megsértése, a követési távolság be nem tartása és szabálytalan tolatás miatt következtek be. Egy esetben hajtó nélküli fogat rongált meg egy autót.

Vasárnap délelőtt 10 óra 25 perckor Tolnán a Babits utcában az Iskola utca irányából a Kápolna irányába közlekedett egy elszabadult fogat, hajtó nélkül. Az „vezető” nélküli kettesfogat egy, az úttest jobb szélén parkoló autó elejének ütközött. A lovak hajtója elmondta, a tanyáján gyakorlás céljából fogta be a lovakat, de azok megbokrosodtak, elindultak, nem tudta őket megállítani. A rendőrök a férfival szemben szondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, azonban a körülményeket tekintve nem minősül járművezetőnek. A balesetet okozó lovak gazdáját helyszíni bírsággal sújtották.

tolnamegyeihirek.hu - 14 baleset, 4 ittas sofőr, 2 megbokrosodott ló

A hétvége sem múlt el ittas vezető elfogása nélkül. Pénteken és vasárnap Tamásiban éltek a rendőrök büntető feljelentéssel egy 72 éves helyi, illetve egy 27 éves regölyi sofőrrel szemben. Vasárnap további két férfi ellen szabtak ki közigazgatási bírságot ittasság miatt, Szekszárdon és Nagydorogon is egy-egy helyi lakos akadt fenn az ellenőrzésen.

Forrás / Fotó: TVMRFK