3 tuti grillrecept a nyárra, amivel nem fogsz mellé

tolnamegyeihirek.hu - 3 tuti grillrecept a nyárra, amivel nem fogsz mellé

Sokan ötlet híján vagyunk, mikor bejelentkeznek a barátok, hogy mit is kéne gyorsan rittyenteni az asztalra, és itt jön a nagy dilemma: meleg van, ne legyen a szervezetünk számára túl megterhelő az étel, de finom is legyen, és lakjunk is jól vele! Ezért hoztunk most nektek 3 olyan tuti grill receptet, amivel mindenki boldogan ül az asztalhoz!

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, hivatalosan is kitört a grill szezon! Annak azonban, akinek új ez a műfaj, vagy csak ötlet híján van, hozunk három isteni finom grill receptet amivel nem nyúlhatnak mellé!

KAPCSOLÓDÓ

De nézzük is, milyen receptekkel készültünk Nektek!

Citromos-joghurtos grillpác csirkéhez:
Hozzávalók a páchoz:
4 db csirkemellfilé (vagy csirkecombfilé, ha szaftosabbat szeretnél)
1 pohár natúr
2 evőkanál olivaolaj
1 citrom leve és héja
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só, bors oregánó ( vagy kakukkfű)
Elkészítése: Keverd össze a pácot, forgasd bele a húst, hagyd hűtőben állni 1-4 órát. Süsd grillen vagy serpenyőben, oldalankét kb. 5-6 percig.

Köretnek pedig egy szintén könnyű Mentás Bulgursaláta illene a csirkénkhez!
Lássuk a hozzávalókat:
1 bögre bulgur
1 cukkini, 1 kaliforniai paprika, ½ lilahagyma
Menta, petrezselyem, citromlé olivaolaj
Elkészítése: a bulgurt forrázd le hagyd megpuhulni. A zöldségeket grillezd, kockázd fel. Keverd össze a bulgurral és friss fűszerekkel, locsold meg citromlével.

A másik két receptünk, megvalljuk őszintén kicsit csalós, ugyanis tényleg sokan vagyunk nem csak ötlet, de idő híján is, és sokszor pont utóbbi miatt mi nagyon sokszor a foktői Kamra Termelői Húsbolt előre bepácolt grill húsait választjuk! Azért is szeretjük őket, mert teljesen természetes, egyedi fűszerezéssel pácolódnak a húsok, így az adalékanyagoktól sem kell tartanunk.

A következő receptek köret receptek lesznek, amik igencsak jól állnak mind a grillkolbászoknak, mind pedig az előre pácolt tarjának! Lássuk csak, mi áll jól a grillkolbásznak! A nálunk már jól bevált petrezselymes burgonyasaláta receptjét hoztuk nektek!

Hozzávalók:
6-8 Újburgonya
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál mustár
1 evőkanál citromlé
Petrezselyem só, bors

Elkészítése:
A főtt burgonyát karikázd fel, keverd össze az öntettel és petrezselyemmel. Langyosan vagy ebben a melegben hidegen is tálalhatod!

És végezetül a kihagyhatatlan pácolt tarjához érkeztünk és egy igazán jó köret ötlettel zárnám a sort! Ez nem más, mint a grillezett nektarinos rukkola saláta!

Nézzük a hozzávalókat:
250g rukkola
1-2 grillezett negyedbe vágott nektarin
pár szem zúzott dió
Kevés olivaolaj

Elkészítése:
Grillezd a nektarint 1-2 percig majd forgasd össze az olivaolajos ruccolával és ha azt szeretnéd, hogy az ízek még kerekebbek legyenek bolondítsd meg egy kevés balzsam ecettel!

Reméljük receptjeinkkel meghoztuk a kedvet a grillezéshez!
Az alapanyag-beszerzéshez vár a foktői Kamra Termelői Húsbolt, ha pedig elkészítenétek valamelyik általunk megosztott receptötletet, küldjetek egy fotót nekünk a végeredményről!

tolnamegyeihirek.hu - 3 tuti grillrecept a nyárra, amivel nem fogsz mellé

KAMRA TERMELŐI HÚSBOLT
Foktő, Dózsa György utca 2.

Rendelés:
06 30 860 0499

Szponzorált tartalom