3+1 fürjtojásos étel, amit imádni fogsz

tolnamegyeihirek.hu - 3+1 fürjtojásos étel, amit imádni fogsz

Korábbi cikkünkben már röviden szót ejtettünk arról, hogy nemcsak mennyei finom, hanem elképesztő jó élettani hatásokkal bír a fürjtojás. Akkor azt ígértük, hogy visszatérünk még a témában konkrét ételötletekkel. Ezt a tartozásunkat szeretnénk ebben a cikkben leróni. Sokat szemezgettünk a neten érdekes receptek között, és végül sikerült az alábbi válogatást összeállítanunk. És a végére egy kis meglepetéssel is készültünk.

Azt már tudjuk, hogy a fürjtojás finom és egészséges. Mai cikkünkben viszont megnézünk néhány konkrét receptet, amit hipp-hopp összedobhat az ember. Törekedtünk arra, hogy viszonylag egyszerű és elérhető árú ételek receptjeit állítsuk össze, de természetesen határt csak a kreativitásunk szabhat az ötleteknek.

1. Tojáskrém fürjtojásból glutén, laktóz és hisztamin mentes

Elsőként beleszaladtunk egy elképesztően egyszerű, gyors és fergetegesen finom ételbe. Ha netán tényleg gyorsan akarunk egy vendégvárót összedobni, vagy csak egy kiadós reggelire vágyunk, hibátlan választás.

Aki szeretné egy kicsit pikánsabbá, csípősebbé varázsolni, az bátran próbálja ki chilis ízesítésű fürjtojásból.

Hozzávalók: (2 adaghoz)

  1. 8 db fürjtojás kb. 100 g
  2. 5 dkg light margarin
  3. ízlés szerint Só
  4. ízlés szerint Borsikafű
  5. Késhegynyi pirospaprika
  6. 1/2 mokkáskanál mustár
  7. ízlés szerint Petrezselyemzöld
  8. ízlés szerint Metélőhagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk, majd félbevágjuk, és a sárgáját egy tálba kikaparjuk. Villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a vajat, a mustárt, a fűszereket és a nagyon apróra vágott zöldeket. Legvégén a tojásfehérjét is apró kockára vágjuk, és a tojássárgás pástétomhoz adjuk.

2. Szezámmagos krumplis húsgolyó fürjtojással töltve

Második tippünk már egy kicsit összetettebb, de nem kell aggódni, ez sem lesz túl nagy bonyodalom. Ez az étel természetesen a natúr fürjtojással, de akár a négyborsossal is tökéletesen működhet.

Hozzávalók:

  1. 1db zsemle
  2. 50dkg darált hús
  3. 1db krumpli
  4. 1fej kisebb vöröshagyma
  5. 2gerezd fokhagyma
  6. 1db tojás
  7. bors
  8. 1tk ételízesítő
  9. 20db fürjtojás
  10. 2ek szezámmag
  11. 0,5 l Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A szikkadt zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd amikor már megszívta magát, kinyomkodjuk.
  2. A darált húshoz egy kisebb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a meghámozott krumplit, a vöröshagymát, és a fokhagymát.
  3. Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk a húsmasszát egy fél órát állni.
  4. A húsmasszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit szétnyomkodjuk, a közepébe egy fürjtojást helyezünk, megformázzuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba.
  5. Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a húsgolyókat, majd kisebb hőfokon, többször átfordítva szép aranybarnára sütjük őket. Amikor a húsgolyók átsültek, kiszedjük őket papírtörlőre, majd tálalásig melegen tartjuk.

3. Sonkás kecskesajtos saláta lecsós dresszinggel, fürjtojással

A húsgolyók után ismét egy húsmentes, ámde legalább annyira kiadós receptet válogattunk be mai gyűjtésünkbe. Igazi ízorgia a végeredmény, a natúron kívül parádésan működik olívás, vagy lilahagymás fürjtojással is.

Hozzávalók:

  1. 3db paprika
  2. 1fej hagyma
  3. 10dkg szalonna
  4. 3db paradicsom
  5. 1tk pirospaprika
  6. 1ek balzsamecet
  7. 1ek olívaolaj
  8. 2fej saláta
  9. 15dkg sonka
  10. 8db fürjtojás
  11. 10dkg kecskesajt

Elkészítés:

  1. A szalonnát felkockázzuk a megtisztított paradicsommal és paprikával együtt. Ropogósra sütjük a szalonnakockákat, a pörcöt kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikakockákat, végül a paradicsomot, majd megsózzuk. Meghintjük a fűszerpaprikával és az egészet puhára főzzük. Végül alaposan összeturmixoljuk.
  2. Megmossuk a salátát és szárazra töröljük, majd falatnyi darabokra tépkedjük. Keményre főzzük a fürjtojást, megpucoljuk és félbevágjuk. A salátaleveleket tányérokba tesszük, ráhelyezzük a tojásokat, a sajtot és a sonkát. Végül az egészet meglocsoljuk a lecsós dresszinggel.

Honnan szerezzek be fürjtojást?

Mielőtt az ígért meglepetést mutatnánk, tegyünk egy rövid kitérőt, és nézzük meg, hogy honnan érdemes kiváló minőségű fürjtojást beszerezni. A Fürjtojás Finomságok egy kis Tolna vármegyei családi manufaktúra, ahol összesen hét ízesítésben, kézzel és hatalmas szívvel készülnek a legmagasabb minőségű fürjtojásos készítmények. Az elképesztően kreatív ízpárosításokkal készült termékeket egyes településeken még házhoz szállítással is kérhetjük. A 20-21 darabos kiszerelés ráadásul kiváló ár-érték arányon vásárolható meg közvetlenül a manufaktúrától.

+1 Fürtojás fürjtojással

És az ígért meglepetés nem más, mint az, hogy megfogjuk a fürjtojásos üveget, kibontjuk, kiveszünk belőle 4-5 darabot, és mindenféle további feldolgozás nélkül megesszük. Hibátlanul működik friss pékárúval, de óriási hozzáadott értéke van például egy húslevesben is.

Egy biztos: tényleg szinte mindenhez passzol.

Reméljük receptválogatásunk mindenkinek meghozta az étvágyát, és ha már csak a fürjtojás hiányzik az összetevőkből, akkor jószívvel ajánljuk a Fürjtojás Finomságokat.

tolnamegyeihirek.hu - 3+1 fürjtojásos étel, amit imádni fogsz

FÜRJTOJÁS FINOMSÁGOK

Füstölt, pácolt, főtt fürjtojás

+36 30 133 8026

Kiemelt fotó: unsplash

Szponzorált tartalom