4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson

tolnamegyeihirek.hu - 4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson

A Paks II. Atomerőmű építéséhez kapcsolódó fejlesztésről írt alá szerződést hétfőn délelőtt Paks Város Önkormányzata a kivitelező céggel. Egy 4000 főt befogadni képes munkásszállás megépítésének első fázisa kezdődött el, melynek keretében először a szennyvíz-hálózatot építi ki a kivitelező. A hosszabb távú projekt első szakaszáról Szabó Péter polgármester és Grillmayer Gábor, a GRILGÉP Kft. ügyvezetője írtak alá megállapodást.

tolnamegyeihirek.hu - 4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatóval egybekötve írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Grillmayer Gábor, a GRILGÉP Kft. ügyvezetője azt a szerződést, mellyel megkezdődik egy 4000 fős munkásszállás építése Pakson. A projekt első fázisa a majdani szálláshely szennyvíz-hálózatának a kiépítése.

A projekt során a Paks II. Atomerőmű építésén dolgozó munkásoknak alakítanak ki szálláshelyet. A sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester elmondta, a dolgozók elszállásolása jelentős feladatot jelent Paksnak.

– A munkások elszállásolását alapvetően a Paks II. Zrt-nek, és a PIP Nonprofit Kft-nek kell biztosítania az önkormányzattal együttműködve – mondta Szabó Péter. Ennek részeként most egy ideiglenes, lakókonténerekből álló létesítményt építenek a Paksi Ipari Parktól délre fekvő területen

– tette hozzá a polgármester.
tolnamegyeihirek.hu - 4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson
Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón 2023. június 19-én / Fotó: TMH

A 4000 fős szállást mintegy 24 hektáros területen valósítják meg. A kivitelezésre a GRILGÉP Kft-nek 120 nap áll rendelkezésére. A szennyvíz-hálózat kiépítésének költsége bruttó 243 millió forint, melyet kormányzati forrásokból fedez az építtető – mondta el Szabó Péter.

tolnamegyeihirek.hu - 4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson
Szabó Péter, Paks polgármestere és Grillmayer Gábor, a GRILGÉP Kft. ügyvezetője aláírja a szennyvíz-hálózat kiépítésére vonatkozó szerződést 2023. június 19-én Pakson / Fotó: TMH

Grillmayer Gábor, a szennyvíz-hálózat kiépítését végző cég ügyvezetője elmondta, projekt keretében mintegy 600 méter gerincvezetéket fognak építeni, melynek egy része gravitációs rendszerű hálózat lesz, másrészt pedig egy nyomott hálózatot alakítanak ki, két átemelővel.

tolnamegyeihirek.hu - 4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson
Grillmayer Gábor, a GRILGÉP Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón 2023. június 19-én / Fotó: TMH

Az ügyvezető elmondta, a munkavégzések minimális szinten fogják befolyásolni a környező területek közlekedését, komoly fennakadásokra nem kell számítani. Grillmayer Gábor hozzátette, a munkálatokat határidőn belül el fogják tudni végezni.

Fotó: tolnamegyeihirek.hu