5 riasztása volt tegnap a tűzoltóknak

tolnamegyeihirek.hu - 5 riasztása volt tegnap a tűzoltóknak

Július negyedikén egy tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói. Egy önjáró etetőgép gyulladt ki Mágocson, míg további négy esetben közlekedési baleseteknél avatkoztak be a tűzoltóegységek – adta hírül pénteken a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tolnamegyeihirek.hu - 5 riasztása volt tegnap a tűzoltóknak

Önjáró etetőgép gyulladt ki egy vállalkozás telephelyén csütörtök délelőtt a Baranya vármegyei Mágocs külterületén. A lángok elérték az ott tárolt ömlesztett áru egy részét is. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték az átforrósodott gép testét. A siló további tűzzel érintett részét egy erőgép segítségével ürítették le, majd a vízsugarak segítségével hűtötték vissza.

Árokba csapódott egy személyautó, miután leszorították az úttestről csütörtök délután Kaposszekcsőnél, a 611-es számú út 5. kilométerénél. A baleset helyszínére a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit, amelynek sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Árokba borult egy személyautó csütörtök délután Dombóváron, a 61-es számú út 89. kilométerénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította.

Idén már 142 esetben vonultak vármegyénk tűzoltói közlekedési balesetekhez, amelyeknél összesen 87-en sérültek meg, míg további 4 ember életét már nem lehetett megmenteni. A megváltozott időjárási feltételek, erős szél, rossz látási viszonyok, az útburkolat minősége, a koncentrációt negatívan befolyásoló hőség mellett fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, és a megválasztott sebesség mindig legyen összhangban a közlekedést befolyásoló tényezőkkel.

tolnamegyeihirek.hu - 5 riasztása volt tegnap a tűzoltóknak

Forrás / Fotó: TVMKI / Kiemelt Fotó: Google, Illusztráció