Tudta, hogy a pálmazsír az egyik legnagyobb mennyiségben elfogyasztott zsírfajta a világon? Mi sem tükrözi ezt jobban mint a 6 millió tonnás éves fogyasztás! Na de nézzük miért is érdemelte ki ezt a kimagasló számot ez a zsírfajta!

A pálmazsír egy növényi alapú zsiradék, amely koleszterinmentes és E-vitamin tartalma sem elhanyagolandó!
A 21. század egyik legfelkapottabb zsiradékáról beszélünk, amit nem csak étkezésre használunk. De gondolta volna, hogy kozmetikumokban és gyógyszerekben is megtalálható?
Sokan az egészségtudatos táplálkozás mellett döntenek, és ahogy a boltok polcairól lekerülnek a friss zöldségek, gyümölcsök, úgy a kosárba kerül a pálmazsír is.
Megvallom őszintén, mikor egy orvosi vizsgálat során magas koleszterin szintemre gyógyszer helyett egészséges életmódváltásra tereltek, az első, amit a doktornő javasolt, az az étolaj cseréje volt.
Ekkor némi információgyűjtés és különböző olajok használata után kipróbáltam a pálmazsírt. Nagyon tetszett, hogy a többi olajjal szemben nem terjedt a házban olajszag!

És persze az is, hogy többször is fel tudom használni, így kimondhatom, hogy rendkívül költséghatékony is és tovább is elég.
És egy kis bónusznak elhoztam nektek az első pálmazsírral készült ételt, amit ezzel a zsiradékkal készítettem.
Receptötlet: rántott cukkini és jázminrizs tartár mártással
Veszünk egy nagy cukkinit, megmossuk, felhámozzuk és karikákra vágjuk, egy tálba megsózzuk, és körül belül 5-10 percet állni hagyjuk, hogy a cukkini átvegye a só ízét. A cukkini némi levet fog engedni, de ezt egyszerűen csak öntsük le.
Készüljünk elő a panírozáshoz:
3 tálat vegyünk elő a lisztnek, tojásnak, zsemlemorzsának. Kezdhetjük a cukkini panírozást az előbb említett sorrendben. Ha ezzel megvagyunk kezdődhet a pálmazsírban való cukkinifürdő. Én egy nagy serpenyőbe körülbelül 7 nagy evőkanállal tettem. Gyorsan fel fog olvadni és az elkészült cukkini isteni lesz. Miután kisütöttem a cukkiniket, elkészítem a rizst. 2 bögre rizst megpirítok egy evőkanál pálmazsíron, majd 2-szer annyi vízzel felöntöm. Ízlés szerint sózom és lefedve kevergetés nélkül pergősre főzöm.
És végül jöhet főételünk koronája, a tartármártás.
Hozzávalók:
- 1 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk porcukor
- 1 tk citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet fekete bors
Minden összetevőt keverjünk össze és jöhet is a tálalás.


A Palmfood-nak hála, bátran mondhatom, hogy nekem sikerült megtaláljam a legmagasabb minőségű pálmazsírt a boltban.
Jó étvágyat mindenkinek!

PALM-FOOD Kft.
Pálmazsír
Kókuszzsír
Fritőzolaj
Közvetlenül a gyártótól!
Szponzorált tartalom