A fejlesztési lehetőségeket mutatja be a gazdáknak a NAK fórumsorozata

tolnamegyeihirek.hu - A fejlesztési lehetőségeket mutatja be a gazdáknak a NAK fórumsorozata

A Közös Agrárpolitika keretén belül elérhető fejlesztési programokat bemutató fórumsorozatot indít a NAK – adta hírül közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

tolnamegyeihirek.hu - A fejlesztési lehetőségeket mutatja be a gazdáknak a NAK fórumsorozata

A NAK minden vármegyét érintő országos fórumsorozatot szervez február, március és április hónapokban.

Cél, hogy bemutassák az Európai Közös Agrárpolitika legújabb szempontjait, valamint a hazai Vidékfejlesztési program keretén belül támpontot adjanak a gazdálkodók számára az elérhető fejlesztési lehetőségekről és irányokról.

Tolna vármegyében az első fórumra február 19-én 17.30-kor kerül sor Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának épületében.

A résztvevőket Prof. Dr Szécsi Gábor dékán, és Horváth István a térség országgyűlési képviselője köszönti, majd Jakab István, a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke tart tájékoztatót a mezőgazdaságot érintő kihívásokról és azok megoldási lehetőségeiről.

A képhez tartozó alt jellemző üres; palmfood_cikkbanner_v1-1024x383.jpg a fájlnév

Ezt követően Dr Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára a földforgalmi szabályozással kapcsolatos változásokról, aktualitásokról ad összefoglalót.

Az utóbbi években a háború miatt kialakult piaci anomáliák, és az egyre szigorodó EU-s klímapolitikai intézkedések próbára teszik az ágazat szereplőit.

A NAK még 2018-ban kezdeményezte, hogy az uniós pályázatok esetében 18-ról 80%-ra emelkedjen a hazai társfinanszírozás mértéke. Ennek köszönhetően az eddigieknél sokkal bővebb forrásokkal rendelkeznek, amit az ágazat szereplőinek a fejlődésük érdekében minél inkább ki kell használniuk.

2027-ig mintegy 1500 milliárd forint áll rendelkezésre a gazdaságfejlesztési beruházások támogatására, míg a zöld jövő feltételeinek megteremtésére 1000 milliárd forint költhető el.

tolnamegyeihirek.hu - A fejlesztési lehetőségeket mutatja be a gazdáknak a NAK fórumsorozata

Forrás: NAK / Fotó: Google, illusztráció, Jakab István, a MAGOSZ elnöke (vg.hu)