Autóval üldözték a rendőrök az embercsempészt Szekszárdon

Autóval üldözték a rendőrök az embercsempészt Szekszárdon

A Tolna megyei rendőrök – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – az M9-es autóúton Bogyiszló térségében 2022. január 11-én 12 óra 30 perc körüli időben egy lengyel rendszámú személyautót akartak megállítani.  A gépkocsi vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és az intézkedőket kikerülte. Szekszárd irányába próbált menekülni, de egy elkerülő úton megállt.

Az autó vezetője a rendőri intézkedés megkezdése előtt, az út melletti házak közé futott. Az egyenruhások a gépkocsiban öt illegális migráns ellenőriztek, akik közül hárman afgán, ketten szír állampolgárnak vallották magukat. 

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Állampolgári bejelentés alapján, összehangolt rendőri együttműködés eredményeként a járművezetőt elfogták, elszámoltatása folyamatban.

Forrás / Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság