Befogadó játszótér nyílt Kalocsán

tolnamegyeihirek.hu - Befogadó játszótér nyílt Kalocsán

Akadálymentes játékelemekkel és „vízi világ” tematikával készült el Kalocsán a Szerencsejáték Zrt. támogatásával épült harmincadik befogadó játszótér – közölte az MTI.

tolnamegyeihirek.hu - Befogadó játszótér nyílt Kalocsán

Tájékoztatásuk szerint a közösségi tér „A játék összeköt” elnevezésű program részeként valósult meg a Bács-Kiskun vármegyei településen; a program hetedik éve támogatja a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját. A nemzeti lottótársaság a Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből befolyt összeg egy részét fordítja úgynevezett befogadó játszóterek építésére.

Idén – a kőbányai után – ez már a második közösségi tér, amelyet a társaság átadott, és ezzel együtt harmincra nőtt a Szerencsejáték Zrt. által építtetett akadálymentesített játszóterek száma – közölték.
Az ismertető szerint a befogadó játszóterek eszközeit a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek egyaránt tudják használni, a közös játék révén pedig a gyerekek elfogadóbb felnőtté válhatnak, ami segíti a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését.

A kalocsai játszótér játékelemei és grafikája a térség gazdag vízi élővilágát jeleníti meg. A térre a játékelemeken túl okospadot is telepítettek, ezáltal egyfajta közösségi térként is funkcionál. A gyerekek olyan különleges és akadálymentesített játékelemeket próbálhatnak ki, mint a szitakötőhinta, a „Breki-torony” vagy a panellabirintus – írták.

A Szerencsejáték Zrt. a kalocsai játszótér kivitelezésekor is kiemelt figyelmet fordított a játszótér környezetére, hogy a helyiek esztétikus, zöldebb környezetben tölthessék el szabadidejüket. A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széles körű integrációját – olvasható a közleményben.

tolnamegyeihirek.hu - Befogadó játszótér nyílt Kalocsán

Forrás: MTI / Fotó: Facebook (Kalocsán hallottam) / Kiemelt fotó: Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere beszédet mond a játszótér átadó ünnepségén (Facebook)