Egészséges és elképesztően finom. Mi az?

tolnamegyeihirek.hu - Egészséges és elképesztően finom. Mi az?

Figyelem! A következő cikk a szakmai tényeken felül tele lesz személyes véleménnyel! Ez már csak azért is elkerülhetetlen, mert ma olyan témáról lesz szó, aminek az ízlelőbimbók adták az alaphangot. Az meg ugye mindenkinek más. Mai témánk a fürjtojás.

Azért azt már az elején leszögezhetjük, hogy kb. mindenki evett már normál tyúktojást. A tyúktojásról nagyjából pont ennyit szerettünk volna írni, mert ami a Fürjtojás Finomságok konyhájából származik, az a tyúktojáshoz képest egy teljesen más kávéház.

De ne szaladjunk ennyire előre, előbb nézzük meg azt, hogy miért érdemes rendszeresen, legalább egy kis mennyiségű fürjtojást fogyasztani.

Nagyjából kismillió cikk kering a neten arról, hogy mennyire jót tesz egészségünknek a fürjtojás fogyasztása.

Vannak olyan szakértők, akik egyenesen „szuper-ételnek” nevezik, hiszen olyan élettani hatásokat fejt ki, és olyan vitaminokat, hasznos koleszterineket tartalmaz, amiket ilyen minőségben és mennyiségben nagyon kevés élelmiszerben találunk meg.

Ráadásul igen magas a fehérje- és antioxidánstartalma is.

Fontos megemlítenünk, hogy a fürjtojás rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint is, amelynek hiánya nagyon sok egyéb mellett összefüggésben van csontritkulás, a rák, a szívbetegségek, vagy a sclerosis multiplex kialakulásával.

Felhasználását tekintve határ a csillagos ég, még akár nyersen is fogyaszthatjuk, de a klasszikus tojásételeket simán meg lehet belőle csinálni. Arra fontos odafigyelnünk, hogy ha 15 percnél hosszabb ideig kap hőkezelést a fürjtojás, a benne található vitaminok jelentős része távozik belőle. Így érdemes lehet egy gyorsabb technológiát alkalmazni a fürjtojásos ételek elkészítésekor.

Annyit előre szeretnénk még vetíteni, hogy konkrét fürjtojásos ételekkel és receptekkel egy következő cikkben szeretnénk foglalkozni, most viszont megmutatnánk, hogy mit kóstoltunk a Fürjtojás Finomságok nevű Tolna vármegyei vállalkozás termékei közül.

A Fürjtojás Finomságok kis családi manufaktúra 7 féle ízesítéssel készít füstölt, pácolt, főtt fürjtojás készítményeket.

És itt ismét spoilerezünk: mindegyik brutálisan finom!

A chilis, az olivás, a fokhagymás, a natúr, a négyborsos-mustáros, a lilahagymás és a titokzatosan csak Mindent bele nevet viselő készítmények mindegyike olyan hatást gyakorol az ember ízlelésére, hogy azt nehéz szavakba önteni. Egészen elképesztő kulináris élmény.

További érdekesség, hogy általában 10-12 darabos kiszerelésben szokták árulni a fürjtojást, na de itt gondoltak a nagyobb létszámú vacsorákra, illetve a hozzánk hasonló nagyétkűekre is, így egy üvegbe 20 kis tojás kerül bele, hogy az olajban úszkálva várhassa, amíg a tányérra kerül. Így az ár-érték arányra sem lehet panasz…

És elég gyorsan a tányérra tud kerülni, ugyanis egyenesen a gyártótól tudjuk közvetlenül megvásárolni; bizonyos mennyiség fölött Szekszárd, Tolna, Bonyhád és környékein akár kiszállítással is.

Nem szaporítjuk a szót, a következő cikkben jövünk kész ételötletekkel, addig pedig mindenki kísérletezgessen kedvére otthon velük.

Rendelni az alábbi telefonszámon lehet:

tolnamegyeihirek.hu - Egészséges és elképesztően finom. Mi az?

FÜRJTOJÁS FINOMSÁGOK

Füstölt, pácolt, főtt fürjtojás

+36 30 133 8026

Szponzorált tartalom