Felgyújtotta a szemétkupacot, a szomszéd házak is veszélyben voltak

tolnamegyeihirek.hu - Felgyújtotta a szemétkupacot, a szomszéd házak is veszélyben voltak

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amely 2022 nyarán indult egy, az elkövetés idején 35 éves decsi férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt – tájékoztatott kedden a rendőrség.

tolnamegyeihirek.hu - Felgyújtotta a szemétkupacot, a szomszéd házak is veszélyben voltak

Hivatalból indult eljárás a decsi férfi ellen, aki lakóháza udvarán nagy mennyiségű hulladékot halmozott fel. Már 2020-tól gondot okozott a környezetében élőknek a szemét felhalmozásával együtt járó látvány és szag, ezért több hatóság képviselője is járt a területen. A Kormányhivatal feljelentése alapján nagyjából 12 köbméter lomhulladék és 8 köbméter építési törmelék éktelenkedett az udvaron.

Az ingatlan tulajdonosa megpróbálta az idő közben nála lakó albérlőkre fogni a szemét felhalmozását, de gyanúsítotti kihallgatása során már beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy évek óta gyűjtögette a szemetet, nem gondoskodott az elszállításáról. Az ellene indított különböző eljárások miatt 2022 júliusában megpróbálta eltüntetni a bizonyítékot, ezért meggyújtotta a szeméthalmot. Nem volt elég körültekintő, akkora tűz keletkezett, hogy a környező lakóingatlanok is könnyen veszélybe kerülhettek volna, ha nem érkezik időben segítség.

A porta területén nincs vezetékes víz. Amikor látta a férfi, hogy a lángok átterjedtek, az utcai csapról hozott vízzel próbálta megfékezni a tüzet. Ezt látva értesítette egy utcabeli a tűzoltókat. A szomszédos ház a gyors beavatkozás ellenére is megrongálódott, a ragalja műanyag lambéria borítása több helyen leolvadt.

A férfinak így nem csak hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett, hanem közveszély okozása vétség elkövetése miatt is felelnie kell.

A szekszárdi rendőrök befejezték az ügyben a nyomozást és a keletkezett iratokat a napokban befejezési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek .

Forrás / Fotó: TVMRFK