Főzni és vasalni tanítják a diákokat egy spanyol iskolában

tolnamegyeihirek.hu - Főzni és vasalni tanítják a diákokat egy spanyol iskolában

A tantervek és a tanítási módszerek idővel változnak, és néha olyan tantárgyak is bekerülhetnek a tantervbe, amelyeket addig esetleg nem vettek figyelembe, vagy nem kaptak elég nagy jelentőséget.

Az elmúlt években sok előrelépés történt, de sajnos a házimunkával kapcsolatban még mindig sok a macsóság, és az emberek még mindig úgy gondolják, hogy a házimunka kizárólag a nők dolga. A házimunka azonban nemtől függetlenül mindenkinek a feladata.

A spanyolországi Vigo városában található Montecastelo Iskola pontosan egy ilyen innovatív kezdeményezéssel próbálkozik, aminek célja, hogy a fiatalokat ne csak az akadémiai, de az otthoni ismeretek terén is kompetenssé tegye.

Az iskolában ennek érdekében műhelyfoglalkozásokat vezettek be, hogy a gyerekek teljes körű oktatásban részesülhessenek, és később önálló, független felnőttek lehessenek.

A Montecastelo a Facebookon is megosztotta, mit jelent pontosan a különleges tanterv. Annak érdekében, hogy a diákok ne csak arra álljanak készen, amikor elvégzik az iskolát, hogy jelentkezzenek az egyetemre, de általában véve az életre is fel legyenek készülve, megtanítják őket például főzni és vasalni.

„Az otthoni készségek vagy a házimunka olyan tevékenységek, amelyeket kiegészítő tantárgy formájában elkezdtünk tanítani a vigoi Montecastelo Iskolában” – állt egy közleményben, amit a közösségi médiában osztottak meg.

„A szülők és a tanárok egyaránt kiveszik a részüket ebből. Igazi kihívás azoknak a diákoknak, akiknek hirtelen kell megtanulniuk a vasaló kezelését, annak különböző beállításaival, az anyag típusától függően. Aztán kötényt kötnek, és a tűzhely mellé állnak, vagy beáztatják a ruhákat, és megtanulnak kézzel mosni” – derül ki a bejegyzésből.

A kezdeményezésre számos pozitív visszajelzés érkezett a közösségi médiában, és sokan úgy gondolták, más iskoláknak is példát kellene venniük erről.

„A mexikói Pueblából származom, és láttam ezt. Gratulálok, és remélem, máshol is követik a példát. Praktikus és hasznos a jövőben, különösen a férfiak számára” – írta egy felhasználó.

tolnamegyeihirek.hu - Főzni és vasalni tanítják a diákokat egy spanyol iskolában

Forrás / Fotó: twice.hu