Hivatalos közlemény: szándékosan robbantott tegnap az esztergomi férfi

tolnamegyeihirek.hu - Hivatalos közlemény: szándékosan robbantott tegnap az esztergomi férfi

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak – adta hírül hivatalos közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

tolnamegyeihirek.hu - Hivatalos közlemény: szándékosan robbantott tegnap az esztergomi férfi

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben – közölte csütörtök hajnalban a Főügyészség.

Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. 

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

tolnamegyeihirek.hu - Hivatalos közlemény: szándékosan robbantott tegnap az esztergomi férfi

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken ad a Főügyészség.

Forrás: KNYF / Fotó: Google, illusztráció (HVG)