Hogyan kezdődik egy tökéletes reggel? Van egy hely Pakson, ahol tudják…

tolnamegyeihirek.hu - Hogyan kezdődik egy tökéletes reggel? Van egy hely Pakson, ahol tudják...

Egy vendéglátóhelyet, szórakozóhelyet átalakítani – még ha csak egy kicsit is – általában elég nagy kockázat, és valljuk be, sokszor nem is sikerül jól. Egy teljes profil- és arculatváltás pedig végképp vakmerő vállalkozás. Szerencsére vannak azért szabályt erősítő kivételek. Mint a nemrég töviről hegyire megújult paksi Corso Cafe.

Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak a paksiak ismerik már régóta a Corso-t, hiszen a város szívének kellős közepén található hely hosszú évek óta üzemel. Az óriási, lépcsőzetes terasza, hatalmas üvegfelületei, a belteret díszítő nyers beton tartóoszlopai ha mesélni tudnának…

A legutolsó időkben azonban már csak hétvégenként tartottak zenés bulikat, a korábban szinte minden nap nyitva tartó bár a hétköznapokon zárva volt.

Egészen április elejéig, amikor megnyitotta kapuit a teljesen megújult Corso Cafe.

Cafe, Bar, Brunch

A kvázi hétvégi diszkó április másodika óta kávézóként, reggelizőként, szórakozóhelyként üzemel. Hétfőtől csütörtökig reggel 8 órától este 20 óráig, pénteken és szombaton pedig reggel 8 órától egészen hajnali 4-ig tart nyitva a Corso, brutálisan finom brunch ételekkel, finom kávéval, limonádékkal, juice-okkal vár mindenkit. De ne rohanjuk előre ennyire, mert az ételek egy külön misét megérnek. Hétköznapokon tökéletes helyszín egy kávéra, reggelire, üzleti megbeszélésre, baráti találkozóra, pénteken és szombaton pedig a hely megmutatja másik arcát is, és egy elképesztően hangulatos éjszakai bárként várja az igényes kikapcsolódás kedvelőit.

Imádni fogják azok, akik egy olyan helyen szeretnék kifújni az egész heti gőzt, ahol kellemes háttérzene szól, kényelmes fotelekben, kanapékon, bárszékeken megpihenve kortyolgatnának el egy-két jó minőségű italt a barátokkal.

Szóval a helynek konkrétan két arca lett. Ebben a cikkünkben kicsit megnézzük közelebbről a napközben kellemes kávézóként, reggelizőként működő Corso-t, következő alkalommal pedig beszámolunk arról, ami sötétedés után történik a helyen.

Jelentős változások zajlottak le a paksi szórakozóhelyeken

Ottjártunkkor Mikolics Dániellel, a Corso Cafe üzemeltetőjével és párjával Kiss Cintiával, a hely üzletvezetőjével ültünk le a teraszon, hogy átbeszéljük, hogyan is pattant ki a profilváltás ötlete.

Dani a kezdetekre visszanyúlva elmondta, hogy anno, amikor átvették a Corso üzemeltetését, már eredetileg is hasonló elképzeléssel álltak neki a dolognak. Szerettek volna egy hétköznap kávézóként, hétvégente zenés szórakozóhelyként működő helyet csinálni.

Aztán az elmúlt évek rengeteg változást hoztak a város vendéglátó- és szórakozóhelyeinek életében is, így Dani elmondása szerint egyre jobban megnőtt az igény egy olyan helyre, ahol összejöhetnek a baráti társaságok, nem üvölt a zene, csak valami hangulatos háttérzene szól. Ehhez párosult az a régi álmuk, hogy legyen egy reggelizőjük is, így jött az új koncepció, és magasan felülmúlja a várakozásokat – tette hozzá Dani.

És akkor az ételek

A brunch ugye az angol breakfast, azaz reggeli és a lunch, azaz ebéd szavak összeolvadásából jött létre, és olyan ételeket jelent, amik reggeliként és ebédként is megállják a helyüket.

A Corso Cafe étlapján ezekből van egy pont akkora mennyiség, hogy ne legyen nehéz a választás, de mégis kellőképpen elegendő opciót kínáljon.

És mivel Daniék szeretik a mediterrán életérzést, a bagelek, croissantok, szendvicsek spanyol fantázianévvel ellátva sorakoznak egymás alatt a jól átgondolt étlapon.

Daniék elmondása szerint nagyjából mindegyik étel egyformán jól megy, de az „El Club” névre hallgató klasszikus klubszendvicsükre kiemelkedően nagy a kereslet. Mi most nem ezt választottuk, hanem egy croissant-t, de mivel az első alkalom után elmondható, hogy tutira törzsvendégek leszünk, biztosak vagyunk benne, hogy végig fogjuk kóstolni a sort.

A croissant-t imádtuk és pont. Friss volt, puha volt, a sonka, a sajt, a zöldségek mind prémium minőség, a saláta elképesztően finom, az összhatás pedig szenzációs volt számunkra.

Azért azt még szeretnénk hozzátenni, hogy amíg a teraszon beszélgettünk, és megettük a croissant-t, szinte folyamatosan jöttek a vendégek, szépen benépesedett a nagy terasz. Egymás után kerültek az asztalokra a bagelek és szendvicsek, néhányat sikerült is megörökítsünk.

Hamarosan érkeznek a glutén- és laktózmentes ételek is, így azok is le tudnak majd ülni egy pazar brunch-ra, akiknek ez jelentős szempont az ételválasztásnál.

Összességében elfogulatlanul elmondhatjuk, hogy nálunk a megújult Corso Cafe 10/10-es lett. Nagyon tetszik a stílusa és az atmoszférája az egésznek, a dekorációtól a tányérokon át, a bútorzaton keresztül, az őszintén mosolygó személyzetig.

Ja, és állatbarát…

Szponzorált tartalom