Holnap rajtol az EB, több helyen is szurkolhatunk közösen

tolnamegyeihirek.hu - Holnap rajtol az EB, több helyen is szurkolhatunk közösen

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét – sorozatban harmadszor – szerepelhet a magyar együttes – írja az MTI. A szurkolóknak pedig van két tippünk is, ahol élőben követhetik a meccseket.

tolnamegyeihirek.hu - Holnap rajtol az EB, több helyen is szurkolhatunk közösen

Az egy hónapos futballünnep magyar szempontból egy kicsit más lesz, mint az előző kettő, mivel a csapat az elmúlt években magasra tette a lécet, így a szurkolók reményei is sokkal vérmesebbek, mint korábban. Nyolc éve már az kisebb csoda volt, hogy a nemzeti együttes harminc esztendő elteltével ismét szerepelhetett egy nagy tornán – nem beszélve arról, hogy aztán a négyesét megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe -, legutóbb pedig az korlátozta az elvárásokat, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a halálcsoportba kerültek az akkor címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel.

Ezúttal viszont a csoport összetétele, a veretlenül megvívott selejtezősorozat eredményei, illetve a csapatkapitány Szoboszlai Dominik klasszissá érése is sokkal nagyobb bizakodásra adhat okot. Pedig a kvartett összetétele így sem egyszerű, mivel a németek egyrészt hazai pályán játszhatnak, másrészt a keretük tele van világsztárokkal, de pusztán a világranglistát nézve Svájc is előrébb áll, Skócia pedig a kvalifikáció során Spanyolország legyőzésével bizonyította, hogy bármelyik riválisra veszélyes lehet. A magyarok szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdik meg a szereplést a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkoznak a csoportkörben.

tolnamegyeihirek.hu - Holnap rajtol az EB, több helyen is szurkolhatunk közösen

Pakson és Szekszárdon is szurkolhatunk közösségi helyeken a magyar csapatnak

Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében az Atom téren követhetjük holnaptól az Európa Bajnokság mérkőzéseit. De azoknak sem kell csüggednie, akik a párizsi olimpia eseményeire kíváncsiak, a Cica teraszán óriási kivetítő áll majd rendelkezésére a szurkolóknak.

Szekszárdon szurkolói terasszal várják a focidrukkereket a Garay téren a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében.

tolnamegyeihirek.hu - Holnap rajtol az EB, több helyen is szurkolhatunk közösen

Forrás / Fotó: MTI, CSDKK, BMKK, Kiemelt fotó: csakfoci.hu