Ismét lecsaptak Tolna vármegyére az online csalók

tolnamegyeihirek.hu - Ismét lecsaptak Tolna vármegyére az online csalók

Egy nap alatt hatféle internetes csalás miatt tettek feljelentést Tolnában – tájékoztatott szerdán a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tolnamegyeihirek.hu - Ismét lecsaptak Tolna vármegyére az online csalók

Az online csalók változatos módokon igyekeznek megszerezni jóhiszemű felhasználók adatait és pénzét. A hét első napján hatan tettek feljelentést vármegyénkben ismeretlen csalók ellen.

Egy szekszárdi férfi pénzügyi befektetési számla nyitására utaltatott el 400 ezer forintot, egy magát pénzügyi szakértőnek mondó ismeretlennek, aki később letagadta, hogy az összeget megkapta.

Egy idős nő jemeni férfi ismerőse kimenekítésére – hogy vele életközösségre léphessen – utalt el – több részletben – 4000 Eurót.

Dombóváron egy nő tett feljelentést, mivel valaki a bankkártyája adatait jogtalanul megszerezte, majd – a pénzintézet jelzése szerint – két sikeres és egy sikertelen tranzakció során közel 90 000 forinttal károsította meg.

Pakson a Bankszövetség Biztonsági Osztályára hivatkozva telefonon ejtettek tévedésbe egy férfit, így jutottak a kártyájának adataihoz. Még tartott a beszélgetés, mikor SMS-t kapott, hogy 90 000 forinttal megterhelték a számláját.

tolnamegyeihirek.hu - Ismét lecsaptak Tolna vármegyére az online csalók

Az online piactéren vásároltak volna ketten. Egyikük semmit nem kapott a pénzéért, a várt pingpongasztal nem érkezett meg és az eladó is elérhetetlenné vált. A másik megrendelő sem járt sokkal jobban, a várt sarokcsiszoló helyett egy lábast kapott 32 000 forintért.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy gyanús üzenetek, hívások esetén legyenek óvatosak, egészségesen gyanakvók! Ne adják meg idegeneknek a személyes -és banki adataikat. Az online piactereken gyakran álprofil mögött rejtőző csalók kínálják sosemvolt portékáikat. Az ilyen ügyletek kockázatosak, legyenek alaposak és körültekintők!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információ, aktualitás, tanács a KiberPajzs oldalán található.

tolnamegyeihirek.hu - Ismét lecsaptak Tolna vármegyére az online csalók

Forrás: TVMRFK / Fotó: Google, illusztráció