Lenyűgöző történeti tájrekonstrukció a Simontornyai várról (VIDEÓ)

tolnamegyeihirek.hu - Lenyűgöző történeti tájrekonstrukció a Simontornyai várról (VIDEÓ)

Látványos videóban rekonstruálták a Simontornyai Vár korábbi kinézetét, valamint a korabeli környéket is megtekinthetjük madártávlatból.

tolnamegyeihirek.hu - Lenyűgöző történeti tájrekonstrukció a Simontornyai várról (VIDEÓ)

Egy a Tolnai hegyhát és a Mezőföld találkozásánál létrejött ártéri területet, a Simontornyai vár elméleti rekonstrukcióját és a hozzá tartozó középkori mezővárost tekinthetjük meg abban az animációs kisfilmben, amit a Pazirik Stúdió csapata készített.

Fantasztikus látvány tárul elénk, ahogy megpillantjuk egy szirti sas szemszögéből a várat körülvevő sűrű növényzettel, vízjárta területekkel és az ember alkotta épületekkel szabdalt történeti tájat.

A kisfilmet hosszú, éveken át tartó és komplex – több tudományágat is magába foglaló – kutatómunka előzte meg, hogy a valósághoz legközelebb álló látvány táruljon a szemünk elé. A vár és településhez tartozó épületek szakmai rekonstrukciója a 16. századi állapotot mutatja be, melyhez az épületeken ma is jól látható lenyomatok nagy segítséget és fontos támpontokat adtak a kutatóknak.

Mindemellett elkészült a környezet teljes rekonstrukciója is, ami látványos formában meséli el a ma már jelentősen más arcát mutató természeti táj korabeli képét.

A területről készült vízszabályozás előtti térképek további fontos információkat nyújtottak ebben a munkában. A Köles Ferenc pécsi színművész hangján megszólaló sas gondolatai, tökéletes aláfestést adnak a látványvilághoz.

A szövegkönyv, a zene, a narráció, a képi világ egy egységes képet adva varázsolja el a nézőt és ad egy igazi időutazást számára.

tolnamegyeihirek.hu - Lenyűgöző történeti tájrekonstrukció a Simontornyai várról (VIDEÓ)

Forrás: Pazirik Kft.