Letartóztatták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

tolnamegyeihirek.hu - Letartóztatták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

Elrendelte az angyalföldi emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A gyanú szerint a férfi múlt csütörtökön Budapesten, egy XIII. kerületi lakásban bántalmazta, fojtogatta, majd nyakon szúrta a barátnőjét, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A rendőrség az ügyben emberölés miatt indított nyomozást, ezután gyorsan a látókörükbe került a 35 éves férfi, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Kedden kaptak bejelentést arról, hogy a férfit a III. kerületi Római-parton látták; a terület átvizsgálása után a gyanúsítottat elfogták, majd előállították.

tolnamegyeihirek.hu - Letartóztatták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a férfi teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A Fővárosi Törvényszék pénteki közleményében azt írta, a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított elszökne vagy elrejtőzne, ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatását.
A döntés előtt figyelembe vették, hogy a férfi személyi körülményei rendezetlenek, nincs rendszeres jövedelme, az ismerőseitől kapott kölcsönökből élt, jelentős hiteltartozása van, állandó lakhelyén évek óta nem él, az albérletét – ahol tettét elkövette – feltehetően felmondta, a bűncselekmény után pedig elrejtőzött a hatóságok elől és az elfogásáig bujkált.

A döntés végleges.

Forrás: MTI / Fotó: Google, illusztráció