Mapei: az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat

tolnamegyeihirek.hu - Mapei: az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat

Az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat a Mapei Kft. által 9. alkalommal szervezett Országos Építőipari Szakember Találkozón Budapesten – közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó vállalat pénteken az MTI-vel.

tolnamegyeihirek.hu - Mapei: az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat

A díj odaítéléséről a Mapei által létrehozott Magyar Építőipari Szakemberek Közössége dönt. A közösséget a honlapján közzétett információk szerint több mint 6700-an alkotják.

A közlemény szerint – a közösség tagjai közül – rekordszámú, 156 pályázat érkezett a díjra, amit a lakossági projekt és a medence, valamint wellnesshelyiségek kategóriában Havasi Viktor, a nem lakáscélú projekt kategóriában pedig Kalmár Zoltán vehetett át. A díjazottak között szerepelt még Jankovics Attila a nagylapos burkolás kategóriában és Kiss Ferenc, aki a pályakezdők közül bizonyult a legjobbnak.

A szakember találkozó egyebek mellett előadásokkal, alkalmazástechnikai bemutatókkal, workshopokkal biztosított lehetőséget a résztvevőknek az új ismeretek elsajátítására és a szakmai kapcsolatok bővítésére, tovább erősítve az építőipari szakma közösségét és elősegítve annak fejlődését – írták.

A képhez tartozó alt jellemző üres; palmfood_cikkbanner_v1-1024x383.jpg a fájlnév

A közlemény idézte Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnökét, aki a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi magas kamatszintek megnehezítik a hitelfelvételt mind a vállalkozók, mind a lakosság számára. Véleménye szerint szükséges lenne, hogy az alapkamat minél előbb 5 százalék alá csökkenjen. Koji László bízik abban, hogy rövid időn belül elindulhat az otthonfelújítási program, amely, ha az ÉVOSZ javaslatai szerint valósul meg, elsődlegesen az energiamegtakarítást célozza majd.

A közleményben Juhász Attila, az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke jelezte, optimista a 2024-es évvel kapcsolatban, várakozásai szerint mérsékelten javulni fognak a külső gazdasági feltételek.
Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint a pozitív fordulat előjele, hogy egymástól független forrásokból érkeznek hírek a lakossági ajánlatkérések számának emelkedéséről.

Az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon a Mapei Kft. amely 1991-ben jött létre az osztrák Mapei GmbH alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat 226 embert foglalkoztat, forgalma 2023-ban 34 milliárd forint volt.

tolnamegyeihirek.hu - Mapei: az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat

Forrás: MTI / Fotó: Google, illusztráció