Módosul a buszmenetrend Dunakömlődön

Módosul a buszmenetrend Dunakömlődön

Szeptember 18-án tartják meg a XXIII. Dunakömlődi Szüreti Napot. Az egész napos rendezvény ideje alatt, az esemény várhatóan nagyfokú látogatottsága miatt a környéket érintő 1-es járatok fokozott körültekintéssel fognak közlekedni, amely kisebb késéseket eredményezhet a viszonylat teljes szakaszán.

A hagyományos felvonulásra idén is sor kerül, a menet a falu végi buszfordulóból indul és a faluházhoz érkezik. A gyalogos közlekedés miatt a vonulás idejére a menetrendtől eltérő útvonalon fognak közlekedni az 1-es járatok, az alábbiakban részletezett módon.

Mivel a kömlődi buszfordulót nem tudják érinteni, ezért a 12:45 és a 14:15 között a Gesztenyés utcáról induló 1-es járatok Dunakömlődre beérve nem fordulnak be a csárdánál a Béke utca felé, hanem végighajtanak a 6-os számú főúton a benzinkútig, ahol a lakott területre befordulva déli irányban megállnak a Szabadság úti megállóban, amely ez alatt az idő alatt a járatok végállomásaként fog üzemelni. Tehát Dunakömlőd felé nem fogják a buszok érinteni a Dunakömlőd, óvoda, valamint a Dunakömlőd, forduló megállóhelyeket. Visszafelé 13:15 és 14:45 között, a Szabadság úti megállóból, az érvényes menetrendi indulási idő szerint indulnak a járatok, érintve a Dunakömlőd, óvoda megállóhelyet. Ezeken a járatokon tehát csak annyi a változás a menetrendhez képest, hogy a járatok nem a fordulóból, hanem a Szabadság útról fognak indulni.

Forrás: Paks Város Önkormányzata / Fotó: pkk.hu