Június elején átadták a Tomori Pál hidat, ami lényegében összeköti Paksot és Kalocsát. Találtunk valamit a túloldalon, amiért garantáltan érdemes átugrani az „Új hídon”.
Sokak nevében mondhatjuk, hogy vártuk már a Tomori Pál híd elkészülését. Idestova már lassan két hónapja, hogy gyakorlatilag percek alatt át lehet érni az egyik oldalról a másikra. Azontúl, hogy jelentősen lecsökken a Paks és Kalocsa közötti távolság, számtalan vállalkozásnak is hatalmas lehetőséget biztosít a híd.
Mi pont a hetekben szaladtunk bele egy elképesztő jó dologba, amiért tényleg érdemes átugrani a hídon. Ráadásul ahogy leérünk a hídról Bács-Kiskun vármegyében, az első körforgalomban csak egy jobbos kanyart kell venni Foktőre, ahol azonnal megláthatjuk mai cikkünk „főszereplőjét”.
A Kamra Termelői Húsbolt egy több éve működő családi vállalkozás. Ahogy a neve is jelzi, csak a maguk által előállított húsokat, húskészítményeket kínálják, olyan különlegességekkel, amiket muszáj voltunk mi is kipróbálni.
Felkerekedtünk hát a „hosszú” útra, és Paksról nagyjából 10 perc múlva már be is léptünk a Kamra ajtaján.
Azt nyilván nem is kell részletezzük, hogy egy patyolat-tiszta üzletbe lépünk be, ahol konkrétan ránk zúdul a kínálat.
A pultban szépen, rendezetten sorakoznak a nyers húsok, amelyek mindegyike saját forrásból származik, és teljesen adalékmentesek. Legyen szó szárnyasról, sertésről, marháról, vagy birkáról, a Kamrában minden megtalálható.
A hűtőkben pedig azok a húskészítmények, grillhúsok, grillkolbászok kaptak helyet, melyeket saját, egyedi recept alapján pácoltak be. Gyorsan le is csaptunk ezek közül kétfélére is.
Amikor összeállt a vacsoraötlet a fejünkben, még vettünk egy kis savanyúságot is, ami utólag szintén egy nagyon jó ötlet volt.
Beszélgettünk kicsit a tulajdonosokkal is, akik elmondták, hogy a tőkehúsokat, húskészítményeket akár megrendelésre is lehet kérni, 1-2 nap alatt akár konyhakészen is át lehet venni a megrendelt árut.
És akkor most ugrunk egy kicsit időben és térben, egészen odáig, hogy a kész ételek a vacsoraasztalra kerültek.
Minden „gasztrós” cikkünknél elmondjuk, hogy nem vagyunk sem ételkritikusok, sem séfek, és tudjuk, hogy ízlések és pofonok különböznek, de olyan minőségű alapanyagokból, amit a Kamrában találtunk, konkrétan éttermi minőségű ételeket lehet készíteni.
Vagy jobbat…
Bár nyilván az elkészítés is rengeteget számít, de a végeredmény valami egészen szenzációs lett. A pácolt húsnak nagyon eltalálták a fűszerezését, nyilván nem tudnánk annyit fizetni a Kamra tulajdonosainak, hogy a receptet elárulják. A baconbe tekert fetasajtról is csak szuperlatívuszokban tudunk nyilatkozni.
Röviden még annyit tennénk hozzá, hogy azóta többször is gyönyörködtünk már az „Új hídban”, illetve a Duna látványában, az első vacsora után mi konkrétan nem vettünk többet máshol húst.
Azzal kezdtük, hogy Paksról és környékéről garantáltan érdemes átugrani. A Kamra árait figyelembe véve ezt még akkor is tartjuk, ha az üzemanyagot-költséget is rászámoljuk.
KAMRA TERMELŐI HÚSBOLT
Foktő, Dózsa György utca 2.
Rendelés:
06 30 860 0499
Szponzorált tartalom