Öten sérültek meg a hétvégén Tolna vármegye útjain

tolnamegyeihirek.hu - Öten sérültek meg a hétvégén Tolna vármegye útjain

Az elmúlt hétvégén öt könnyű sérüléssel járó és öt anyagi káros baleset történt a vármegye útjain – közölte hétfőn délelőtt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tolnamegyeihirek.hu - Öten sérültek meg a hétvégén Tolna vármegye útjain

Személyi sérüléssel járó baleset történt pénteken, 12 óra 20 perc körüli időben Dunaföldváron. Egy szegedi nő közlekedett autóval a Paksi utcában a Kereszt utca felől a Kéri út irányába, amikor figyelmetlenül egy balra indexelő, majd lekanyarodó teherautó előzésébe kezdett, így összeütköztek. A balesetben a személyautó jobb első utasa és a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

Simontornya közigazgatási területén a 6317-es mellékút 40-es kilométerszelvényében egy vadelütés történt.

Szombaton egy sérüléses és három anyagi káros baleset történt. Délután negyed öt körül egy férfi lovaskocsival közlekedett a 651-es számú főúton Nagykónyi irányából Újireg irányába. A 6-os kilométerszelvénybe érve a fogat mellett elhaladt egy személyautó, amitől a lovak megugrottak és a kocsiról leesett egy szalmabálán utazó férfi, aki az esés következtében könnyebben megsérült. A hajtónál a szonda pozitív értéket jelzett, ezért ittas járművezetés miatt vele szembe szabálysértési eljárás indult.

Egy rovar miatt történt baleset 12 óra 40 perc körüli időben, amikor egy férfi közlekedett teherautóval Őcsényben a Fő utcán Szekszárd irányából Decs irányába. A sofőr elmondása szerint egy darázs repült be az utastérbe, ettől ő megijedt és egy balra ívelő kanyarban jobbra kormányzott, letért az úttestről, ott szalagkorlátnak ütközött, majd tovább sodródva egy ház kerítésének ütközve állt meg.

Szekszárdon egy parkolói koccanás történt, míg a 65168-as számú mellékúton Izmény és Györe között két, ellentétes irányba haladó autó visszapillantó tükrei értek össze.

tolnamegyeihirek.hu - Öten sérültek meg a hétvégén Tolna vármegye útjain

Vasárnap reggel, röviddel nyolc óra után egy férfi közlekedett a 6-os számú főút 123-as kilométerszelvényében Paks irányából Szekszárd irányába. Haladása során a 6234-es számú mellékút kereszteződéséhez érve járműve elejével nekiütközött az előtte, vele azonos irányba közlekedő, forgalmi okból lassító kocsi hátuljának. Azt nekilökte egy előtte haladó, de a fenti kereszteződésben jobbra kanyarodni szándékozó autó hátuljának. A balesetet okozó autó utasa könnyebben megsérült.

Délután fél hat körül egy férfi közlekedett autóval az 5601-es számú út első kilométerszelvényében Szekszárd irányából Szálka irányába. Haladása során ismeretlen okból áttért a szemközti sávba és a kocsi bal elejével nekiütközött egy szemből, szabályosan érkező segédmotoros kerékpárnak. A baleset során a motort vezető fiú könnyebben megsérült.

tolnamegyeihirek.hu - Öten sérültek meg a hétvégén Tolna vármegye útjain

Délután hat óra körül, ismeretlen járművezető az általa vezetett ismeretlen rendszámú autóval közlekedett Dombóváron, az Újdombóvári temető területén. Haladása során a temető területéről kívánt egyenesen kihajtani a temető nagykapuja, majd a Horvay János utca úttestje irányába. A temető nagykapuja mellett mindkét irányba magas tuják vannak, ezért annak takarásában nem észlelte, hogy jobb oldalról, a járdán közlekedik egy kerékpáros, így fellökte. Az autó vezetője megállt, a kisfiú édesanyjával beszélt, mivel nem volt sérülés, nem tettek bejelentést. Később, mivel a gyermek fájdalmat érzett, orvoshoz vitték, ezért hivatalból indult eljárás személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt.

Végül este, röviddel negyed kilenc után a 6-os számú főút 148-as kilométerszelvényében, Kakasd közigazgatási területén történt egy vaddal ütközés.

Forrás / Fotó: TVMRFK