Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

tolnamegyeihirek.hu - Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

Pont aznap íródik ez a cikk, amikor országos hőségriasztást rendeltek el hazánkban. Sokan ebben az időben is a szabad ég alatt végzik napi munkájukat, zajlanak a különböző munkafolyamatok az építőiparban is. Adta magát a kérdés, hogy ez a rendkívül meleg idő milyen hatással van a kinti, vagy a benti munkákra. Mai cikkünkben megnézzük, hogy hogyan lehet ilyen körülmények között házat festeni.

Ahány szakember, annyi szakvélemény. Sajnos sok építőipari „szakember” van, aki akkor is meg tudja mondani mindennel kapcsolatban a „tutit”, ha az elhangzottak köszönőviszonyban sem állnak az adott szakma szabályaival. Szeretnénk egy kicsit segítséget nyújtani azoknak, akik ebben az időszakban tervezik, hogy házat, lakást festenek.

Nem csak mi égünk le a napon…

tolnamegyeihirek.hu - Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

…hanem a kültéri festéknek sem olyan jó buli 30 fok felett a munka. Kvázi alapszabály, hogy a legideálisabb nyáron a 20-26 Celsius fok közötti hőmérséklet, bár attól most kicsit messze vagyunk. Ha a kültéri festék közvetlenül kapja a tűző napsütést, akkor az a festék minőségének romlásához vezethet, ami egyenetlen felületet jelenthet a végeredményben.

Az extrém időjárási körülményektől eltekintve viszont a nyári időszak a legtökéletesebb a kinti festési munkák elvégzésére. Nyilván az sem mindegy, hogy ki végzi el ezeket a munkákat, és milyen anyaggal, de erről majd később.

Bent viszont nyugodtan pemzlit ragadhatunk!

tolnamegyeihirek.hu - Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

…gondolná az ember, pedig itt sem mindegy, hogy meddig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Anyagtól függően ugyan, de ökölszabályként itt is elmondható, hogy a 20-26 Celsius fok a legkedvezőbb a beltéri festésekhez.

Természetesen lakáson/házon belül már könnyebben szabályozhatjuk a hőmérsékletet, de akárki akármit mond, festeni is tudni kell, nem véletlenül egy különálló szakma.

Akkor most mit csináljunk?

tolnamegyeihirek.hu - Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

A szerző privát véleménye az, hogy inkább semmit. Fogjuk meg magunkat, szeretteinket, barátainkat, nézzük ki a legközelebbi vízpartot/strandot/medencét, használjuk ki a nyár – lehet, hogy utolsó – meleg időszakát, menjünk el fürdeni, nyaralni, kirándulni, a munkát pedig bízzuk profi szakemberekre.

Ha nincs ötlete, hogy kit hívjon, adunk egy tippet, és egy telefonszámot…

tolnamegyeihirek.hu - Strandolás helyett szobafestés. Tényleg?

WASCHER TAMÁS

  • szobafestés-mázolás

  • gipszkartonos munkálatok

  • homlokzati hőszigetelések teljeskörű kivitelezése

+36 20 577 6986

Szponzorált tartalom