Szabadtéri tüzekhez vonultak csütörtökön a tűzoltók

tolnamegyeihirek.hu - Szabadtéri tüzekhez vonultak csütörtökön a tűzoltók

Számos riasztást kaptak Tolna vármegye tűzoltói a csütörtöki nap folyamán – adta hírül a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tolnamegyeihirek.hu - Szabadtéri tüzekhez vonultak csütörtökön a tűzoltók

Száz négyzetméteren égett avar és gaz csütörtök délelőtt egy lakatlan ingatlan udvarában Decsen, a Tabán utcában.

A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el az épületet veszélyeztető lángokat.

Háztartási szemét, hűtő burkolat és gumi égett csütörtök este a Somogy vármegyei Somogyszil településen, a Martinovics utcában. A tűzeset helyszínére a dombóvári tűzoltók siettek, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Vármegyénkben idén 70 alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéri tüzekhez, amelyek alkalmával közel 9 hektárnyi terület borult lángba, 117 tűzoltófecskendő kellett az tűzesetek felszámolásához.

A szabadtéri tűzgyújtás szabályai

A szabadtéri égetéssel kapcsolatosan főszabály, hogy tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabály külön megengedi. Háztartási hulladékot (műanyagot, gumit, stb.) égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is tilos!

A szabadtéri tűzgyújtás szabályaival kapcsolatosan külön kell szólnunk a szabadtéri tűzgyújtásról, úgy mint a kerti grillezésről, bográcsozásról, valamint a szabadtéri égetésről, mint például a kerti hulladékok megsemmisítésének szigorú szabályairól.

Belterületen növényi hulladékot égetni csak abban az esetben lehet, ha van erre vonatkozó önkormányzati rendelet, és akkor is a rendeletben meghatározott időpontokban és feltételek mellett.

tolnamegyeihirek.hu - Szabadtéri tüzekhez vonultak csütörtökön a tűzoltók

Forrás / Fotó: TVMKI