Szekszárdi központtal segíti a Dél-Dunántúl gazdálkodóit az Agrárközösség Kft.

tolnamegyeihirek.hu - Szekszárdi központtal segíti a Dél-Dunántúl gazdálkodóit az Agrárközösség Kft.

Bár már a tavalyi évben megkezdte működését a Dél-Dunántúli régióban, idén január közepén tartotta meg hivatalos irodanyitó ünnepségét Szekszárdon az Agrárközösség Kft. Az agrárium szereplőit széles szolgáltatás-palettával támogató cég mostantól elérhető a Tolna vármegyei gazdálkodók számára is.

tolnamegyeihirek.hu - Szekszárdi központtal segíti a Dél-Dunántúl gazdálkodóit az Agrárközösség Kft.

Jelentős változásokon megy át Magyarországon az agrárszektor. Új jogszabályok, új finanszírozási lehetőségek, új pályázatok szabályozzák és segítik a gazdálkodókat, a digitalizáció pedig egyre nagyobb teret hódít a szegmensben.

Az új lehetőségek azonban új feladatokat, kihívásokat is jelentenek sok esetben a gazdáknak, több adminisztrációval és többeknek eddig ismeretlen szoftverek, eszközök használatával kell számolni. Számtalan egyéb mellett ebben nyújt segítséget az Agrárközösség Kft.

Mérföldkő a cég életében a szekszárdi iroda megnyitása

Az irodamegnyitó eseményen a cég ügyvezetője, Török Zoltán elmondta, a cég életében nagy mérföldkő a Tinódi utca 9. szám alatt megnyílt új szekszárdi iroda indulása.

-Eddig többnyire az alföldi régióban voltunk jelen, így egy nagy lépés, hogy a Dunántúlon is segítségére lehetünk ezentúl a gazdáknak – mondta Török Zoltán.

Az ügyvezető hozzátette, mostanra a kelet-magyarországi területeken közel 8000 gazdálkodóval állnak kapcsolatban, a Dél-Dunántúlon pedig már több mint 800 agrárvállalkozással folynak tárgyalások.

Az Agrárközösség szekszárdi irodája Tolna, Baranya és Somogy vármegyékben segíti a gazdálkodókat.

A cég kilenc különböző területen nyújt segítséget partnereinek: precíziós szolgáltatások, könyvelés, adószakértés, pályázatírás, projektmenedzsment, mezőgazdasági szaktanácsadás, gazdasági adminisztráció, agrárfinanszírozás, biztosítás, növényvédelmi szaktanácsadás, agrár jogi képviselet, valamint szakmai rendezvények szervezése, bonyolítása szerepel a tevékenységek között.

Török Zoltán elmondta, nem éli könnyű időszakát a mezőgazdaság Magyarországon. Hozzátette, ilyenkor még nagyobb igény jelentkezik az agrárium szereplőinél az Agrárközösség segítségnyújtására.

„Sokan nem látják teljesen tisztán a piacot, vagy a lehetőségeket, esetleg likviditási gondokkal küzdenek. De mi ott vagyunk, mindenkinek fogjuk a kezét, és segítjük őket a legnehezebb időszakokban is.”

– fogalmazott Török Zoltán.

Az idén megnyíló támogatási, pályázati lehetőségek kapcsán Török Zoltán elmondta, kiváló lehetőségek fognak nyílni 2024-ben a fejlesztésekre, beruházásokra, viszont ezekre időben fel kell készülni, hogy a gazdák tudjanak is élni velük.

A képhez tartozó alt jellemző üres; antiklima_banner_reszlet_v1-1024x338.png a fájlnév

Pályázati dömping lesz 2024-ben

Ezt erősítette meg Kovács Viktor, az Agrárközösség Kft. Dél-Dunántúli régióigazgatója is. A szekszárdi iroda megnyitóján Kovács Viktor elmondta, minden gazdának állnak rendelkezésére. Kiemelte, ez az az időszak, amikor az előttünk álló évre, évekre fel lehet készülni, és nagyon fontos, hogy már ebben az időszakban elinduljon egy közös gondolkodás a gazdálkodókkal.

„Pályázati dömpingév lesz az idei. Az eddigi információk szerint legalább 68 pályázatot fognak kiírni 2024-ben az agráriumra vonatkozóan. Számos gazdálkodó ezekre várt az elmúlt évben, amikor nem volt szinte semmilyen pályázati forrás. Az elhalasztott fejlesztéseket most meg lehet majd valósítani.”

– emelte ki Kovács Viktor.

Hozzátette, ehhez az szükséges, hogy a pályázatra a gazdálkodók fel legyenek készülve. Emiatt is nagyon fontos, hogy már ebben az időszakban igénybe vegyék szaktanácsadók segítségét.

A VOSZ is örömmel fogadta a cég színre lépését

Az eseményen részt vett Dr. Fajszi Lajos, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna vármegyei elnöke is. Portálunknak nyilatkozva elmondta, nagyon örül, hogy a vármegye agrárvállalkozásainak jelentős szakmai segítséget tud nyújtani az Agrárközösség is.

Dr. Fajszi Lajos hozzátette, a tavalyi évben egyre több agrárcég kereste fel a VOSZ irodáját is, hiszen az Agrár Széchenyi Kártya hitelkonstrukciói a VOSZ és az Iparkamara közös szervezetén, a KAVOSZ-on keresztül igényelhetők.

A vármegyei elnök elmondta, biztos benne, hogy az Agrárközösség és a VOSZ egymással együttműködve, egymást segítve fogja tudni a Tolna vármegyei gazdálkodók érdekeit képviselni.

A képhez tartozó alt jellemző üres; palmfood_cikkbanner_v1-1024x383.jpg a fájlnév

Fotó: TMH