Szem-száj ingere és egyensúlya Zombán

tolnamegyeihirek.hu - Szem-száj ingere és egyensúlya Zombán

Kevés vállalkozásnak tesz jót általában egy tulajdonos- vagy üzemeltetőváltás, azonban vannak kivételek. És bár korábban még nem jártunk a zombai Margaréta Étteremben, így összehasonlítási alapunk nincsen, annyit viszont kategorikusan kijelentünk: a Vörös Krisztián nevével fémjelzett étteremben leesett az állunk. Megpróbáljuk nem túlömlengeni a cikket, de előre szólunk, hogy nehéz lesz.

Persze ízlések és pofonok ugye… Mindig szerettük a modern, de otthonos, mediterrán, de kissé rusztikus enteriőröket, és ezzel nem vagyunk egyedül. Ez hatványozottan igaz a vendéglátóhelyekre.

A hely

Zomba főutcáján Tamási irányába haladva már messziről kiszúrhatjuk az épületet. Az éttermet a parkoló felőli oldalajtón keresztül közelítettük meg. Belépve minket azonnal magával ragadott a hely hangulata. Nem írjuk le, mert valószínűleg nem is tudnánk, hogy milyen érzést váltott ki belőlünk az étterem maga. És különben is, egy kép többet mond száz szónál.

Ha viszont száz helyett egy szóval kéne leírni, akkor a balansz szó lenne a helyre a legmegfelelőbb véleményünk szerint. Nem kicsi a hely, de nem is személytelenül nagy. Nem ódivatú, de nem is túl sterilen minimál stílusú. Otthonos, de mégis exkluzív hatást kelt. Elegáns és meghitt egyszerre.

Ez az a hely, ahova az ember büszkén viheti el a párját egy évfordulós randi vacsorára, de ugyanúgy tökéletes egy könnyed családi, baráti ebédre is.

Minden egyensúlyban van, és még le sem ültünk az asztalhoz.

Vörös Krisztiánnak a neve minimum Tolna vármegyében sokaknak ismerősen csenghet, de a vendéglátásban szerzett múltja és érdemei a hírét vélhetően még távolabbra is elvitték. Krisztián vette át nemrégiben az étterem üzemeltetését, és újragondolva (és gombolva) az egészet nyitotta meg kapuit újra a Margaréta. Vörös Krisztiánnal hamarosan egy nagyobb lélegzetvételű interjúban fogjuk bejárni azt az utat, ami végül Zombáig vezetett nála.

Az ételek

Őszinte tiszteletem és kalapemelés azon újságíró kollégák előtt, akik érzékletesen át tudják adni egy gasztronómiai csoda élményét. Nem először ültünk le már ugyan mi sem a billentyűzet elé, de ez most durva kihívás.

Abban a kegyben lehetett részünk, hogy Krisztián személyesen készített nekünk ételeket. Ráadásul úgy, hogy rábíztuk ételeink kiválasztását.

Rövidesen egy rib-eye steak és egy rántott velő került elénk az asztalra.

Kizárólag szuperlatívuszokban tudunk róluk nyilatkozni.

Krisztián kompromisszummentes minőség iránti igénye és maximalizmusa olyan ételeket eredményez, ami a mi ízlésünk szerint abszolút felső kategóriás.

Az étlapról viszont még annyit, hogy a klasszikus magyar ételeket parádés összhangban és arányban párosították az olasz pizzákkal, vagy a kézműves hamburgerekkel. Itt is a balansz ugye…

És hogy mennyire széles a paletta: hétköznaponként a fent említett minőségben menüzhetünk!

Mi az ár-érték arányról csak annyit szeretnénk mondani, hogy az elfogyasztott ételekért, a hely hangulatáért, a hozzáállásért és az élményért az étlap jobb oldalán lévő számok sokszorosát hajlandóak lennénk otthagyni.

Vörös Krisztiánnak óriási köszönet az élményért. Egyszerűen nem tudjuk nem ajánlani a Margarétát.

Ahogy halljuk, azért már nagyon sokan gondolkodnak hozzánk hasonlóan, így mindenképp foglaljunk időben asztalt.

tolnamegyeihirek.hu - Szem-száj ingere és egyensúlya Zombán

MARGARÉTA ÉTTEREM

Asztalfoglalás | Kiszállítás:

+36 74 433 387

Zomba, Rákóczi utca 57.

Szponzorált tartalom