Több bűncselekmény elkövetőjét kapták el a rendőrök

tolnamegyeihirek.hu - Több bűncselekmény elkövetőjét kapták el a rendőrök

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban-jelentette a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tolnamegyeihirek.hu - Több bűncselekmény elkövetőjét kapták el a rendőrök

A napokban tett feljelentést a Dombóvári Rendőrkapitányságon két sértett is ismeretlen tettes ellen, mindkettőjüknek a pénztárcáját lopták el. Kedden reggel kilenc óra körül egy lakásból tűnt el egy helyi asszony pénztárcája, aki ismerősénél volt látogatóban. Míg beszélgettek, a bejárati ajtót nem zárták be. Annyit vettek csak észre, hogy egy férfi belép az előszobába, majd néhány perc múlva távozik. Mint említette, nem feltételeztek semmi rosszat, azt hitték, az ételfutár volt. Mikor indult volna haza, látta, hogy a kosarából eltűnt a pénztárcája, amiben volt egy bankkártya és nagyjából 5000 forint. Ugyanazon a napon délelőtt a dombóvári okmányirodából jelentette be egy férfi, hogy míg az ügyeit intézte, a székre letett pénztárcáját elemelte valaki. A 100 ezer forintján kívül bankkártyák, SZÉP kártya és személyes iratok is voltak benne. A helyi rendőrség megkezdte az adatgyűjtést, a személyleírás alapján gyorsan azonosították a lopások lehetséges elkövetőjét, majd a városban elfogták. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, de akkor már nem csak a két lopás miatt, hanem két korábban elkövetett bűncselekmény miatt is kérdőre vonták.

Egy nő még május végén tett feljelentést egy 45 év körüli férfi ellen, aki egy karkötő eladásakor becsapta. Kiderült, hogy arany helyett bizsut adott el 51 ezer forintért. A bizonyítékok alapján egy másik besurranás is a gyanúsított számlájára írható. Egy helyi férfi május végén bejelentést tett egy lopásról, ami az alatt történt, míg ő néhány percre átment a szomszédba. A bezáratlan lakásából egy hívatlan látogató elvitte a mobiltelefonját töltővel együtt, így 45 ezer forinttal károsította meg.

A gyanúsított mind a négy bűncselekményt beismerte, azt is megmutatta, hogy az ellopott dolgokat hol dobta el. A pénznek egy részét elköltötte, ezért a lopási kár csak kis mértékben térült meg.

Az ügy vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik.

tolnamegyeihirek.hu - Több bűncselekmény elkövetőjét kapták el a rendőrök

Forrás / Fotó: TVMRFK, Google, Illusztráció