Több halálos baleset is történt az elmúlt hétvégén Tolna megyében

Több halálos baleset is történt az elmúlt hétvégén Tolna megyében

Két férfi meghalt, hárman pedig megsérültek az elmúlt hétvégén történt balesetekben.

Egy 66 éves mohácsi férfi közlekedett személygépkocsijával az 55-ös főút és az 5513-as mellékút kereszteződésénél 2021. december 31-én a reggeli órákban, amikor az útkereszteződéshez érve a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányából Bátaszék irányába közlekedő járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a személyautóban utazó jobb első utas olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. Az autó hátsó ülésén utazók súlyosan, a sofőr könnyebben sérült.

tolnamegyeihirek.hu - Több halálos baleset is történt az elmúlt hétvégén Tolna megyében

Egy 22 éves helyi lakos közlekedett személygépkocsival Döbröközön az Újtelep utcában 2021. december 31-én a délutáni órákban. Haladása során az Újtelep utcában  található működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróba hajtott, ahol tehervonatnak ütközött. A mozdony a személyautót a vasúti átjáróból kilökte, a vezetője az autóból kizuhant és a helyszínen elhunyt.

A megye területén az egyenruhások további hét anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező úton érkező járművek részére! Ahhoz, hogy az elsőbbséget meg tudja adni a járművezető, meg kell győződnie arról, hogy van-e olyan jármű, ami az ő haladását keresztezné.

Forrás / Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság