Tolnán található a Máltai Szeretetszolgálat legújabb intézménye

tolnamegyeihirek.hu - Tolnán található a Máltai Szeretetszolgálat legújabb intézménye

Július 1-jétől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fenntartója a Tolnai Idősotthonnak. A 42 férőhelyes intézményben továbbra is a kifogástalan és magas színvonalú ellátás a cél.- írja a tolna.hu

tolnamegyeihirek.hu - Tolnán található a Máltai Szeretetszolgálat legújabb intézménye

A Tolnai Idősek Otthonát 2006-ban alakították ki a korábbi laktanya egyik legénységi épületéből. A 780 m2 alapterületű intézményben 1-2 ágyas szobákban történik a lakók elhelyezése. A családias hangulatú intézményben a lakók magas színvonalú ellátása mellett a mindennapok során is kiemelt szempont az, hogy tartalmasan, harmóniában és egészségben teljen az itt élők ideje.


– Képviselő-testületünk tavaly kezdeményezte, és 2024 áprilisában döntött úgy, hogy a Máltai Szeretetszolgálat fenntartásába kívánja adni a településen működő idősek otthonát. – mondja Appelshoffer Ágnes, polgármester. – Két cél lebeg a szemünk előtt: egyrészt szeretnénk, ha minél több Tolnán élő idős, rászoruló ember számára tudjunk életük végén biztonságos ellátást nyújtani, másrész ezt az ellátást a lehető legmagasabb színvonalon biztosítani lakóinknak. Úgy látjuk, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezében mindkét célunk maximálisan megvalósul. – fejtette ki a polgármester.

tolnamegyeihirek.hu - Tolnán található a Máltai Szeretetszolgálat legújabb intézménye


A Bajcsy-Zsilinszky úton található intézményben a 42 lakóról 18 fő gondoskodik – ami lehetővé teszi a sokszínű mindennapokat, és stabil működést jelent az intézmény számára is. A Tolnai idősotthon a szekszárdi Gondviselés Háza Ezüstfenyő Idősek Otthona tagintézményeként fog működni.


– A Máltai Szeretetszolgálat országosan és a régióban is kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, amely számos együttműködést, hatékony megoldásokat és rengeteg lehetőséget rejt magában. – ezt már Jónás Gergely, a Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője mondja. – A Szeretetszolgálathoz érkező adományok, egy idősotthon működéséhez kapcsolódó beszerzések, vagy éppen a jól működő (mint például a szekszárdi) önkéntes csoportok olyan hátterét adják a munkánknak, amely nagymértékben hozzájárul a kívánt színvonal biztosításához. Az intézményeink működését meghatározó értékrend pedig nem csupán számunkra, hanem általában lakóink számára is kiemelt jelentőséggel bír – és támaszt jelent a mindennapok során is. – egészítette ki szavait a vezető.


Az intézmény hivatalosan 2024. július 1-jétől került a Máltai Szeretetszolgálat fenntartása alá, és ezen túl a Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven működik tovább.

tolnamegyeihirek.hu - Tolnán található a Máltai Szeretetszolgálat legújabb intézménye

Forrás: Tolna.hu