Válogatott játékossal is erősít az ASE

tolnamegyeihirek.hu - Válogatott játékossal is erősít az ASE

Alakul a magyar mag, készül a 2024/25-ös szezonra az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárcsapata, – Benke, Révész és Halmai érkezik a csapathoz, Kováccsal és Eilingsfelddel pedig hosszabbított a klub.

tolnamegyeihirek.hu - Válogatott játékossal is erősít az ASE

Sajtótájékoztatót tartottak az ASE sportcsarnokban, melyen Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE kosárlabda szakosztály elnöke röviden értékelte az elmúlt évet. és bemutatta az új igazolásokat.

Gulyás Róbert elmondta, távoztak a csapattól Pajor Dávid, Sövegjártó Ábel, Radics Gerzson és Gulyás Milán, a továbbiakban sok sikert kívánnak nekik. A vezetőedző Sebastjan Krasovec marad, azonban Szentendrei Áron munkáját megköszönték. Kékesi Kolos, Géringer Gergő és Dorogi Gergő élő szerződéssel bírnak. Benke Szilárd a Falcotól, Révész Ádám Szolnokról és Halmai Dániel Kaposvártól érkezik az ASE kosár csapatához, Kováccsal és Eilingsfelddel pedig hosszabbítottak. Kovács Ákos csapatkapitány tizenötödik szezonját kezdi az ASE kötelékében.

Benke, Révész és Halmai érkezik az ASE kosár csapatához, Kováccsal és Eilingsfelddel pedig hosszabbítottak. A sajtótájékoztatón mind az öt játékos jelen volt. Kovács Ákos csapatkapitány 15.szezonját kezdi meg az ASE színeiben és Eilingsfeld János is a sokadikat.

Három új magyar játékost igazolt az ASE. A 29 éves Benke Szilárd a magyar bajnok Falcotól érkezett. 12 éve élvonalbeli kosárlabdázó, Kaposvárott kezdte profi pályafutását. Bronzérmet szerzett Zalaegerszeggel, majd egy szolnoki kitérőt követően a Falcoval három bajnoki címet és egy Magyar Kupa győzelmet sikerült bezsebelnie. Megfordult a francia első osztályban is. A magyar válogatottal részt vett a 2022-es EB-n.

Révész Ádám a bajnoki ezüstérmes és a Magyar Kupa győztes Szolnokról tette át székhelyét Paksra. A 202 centis ötös posztos játékos két évet töltött az Olajnál, előtte megfordult Zalaegerszegen, Kaposvárott, Kecskeméten és Szegeden.

tolnamegyeihirek.hu - Válogatott játékossal is erősít az ASE

Halmai Dániel személyében egy fiatal kosárlabdázóval bővült az ASE kerete. A 19 éves játékos két évet húzott le eddig az NB.I-ben, mégpedig a kaposvári KK együttesében. Májusban a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság U20-as országos döntőben igazi vezére volt csapatának és beválasztották a torna All Star csapatába is.

Az új igazolásokról Sebastjan Krasovec vezetőedző is nyilatkozott:

„Halmai Dániel az elmúlt két szezonban megmutatta , ő a legtehetségesebb irányító az országban, fényes jövő vár rá. Révész Ádám személyében olyan magas embert szereztünk meg, akinek magas a kosárlabda IQ-ja. Benke Szilárd az egyik legjobb magyar játékos a ligában és kulcsszerepet tölt be a válogatottban is. Igazolása teljesen átalakítja a csapatot a következő szezonra.” – fogalmazott a paksi vezetőedző.

tolnamegyeihirek.hu - Válogatott játékossal is erősít az ASE

Fotó: TMH, Pálfi Katalin