Vízhiány lesz ma Bonyhádon

Vízhiány lesz ma Bonyhádon

Bonyhád ivóvíz ellátó hálózatán, a Szabadság téren található szakaszon szeptember 14-én csőtörés történt. A hibaelhárítás időszakában a fogyasztóknál vízhiányos időszak lépett fel. Az útfelbontással járó hibahely feltárását és javítását követően a csőtörés megszűnt, a szolgáltatás szeptember 14-én 23 órára helyreállt.

A hosszútávú biztonságos vízellátás biztosítása érdekében a Mezőföldvíz Kft. döntést hozott a közút keresztezése alatti teljes vezetékszakasz cseréjéről.

Emiatt tervezetten szeptember 16-án reggel 8 órától este 18 óráig vízhiány lesz a József utca és a Szabadság tér hálózati szakaszáról ellátott kb. 60 ingatlannál. Az ingatlanok előzetes kiértesítéséről a Mezőföldvíz Kft. gondoskodik. A vízhiány időszakában tartályos vízellátást is biztosítanak. A cserénél érintett az idősek otthona is, ahol a tartályos vízellátás egyedileg is megtörténik.

A csőszakasz jelzett időben történő cseréje után az úttest helyreállítási munkái 2021. 09. 21-én fejeződnek be a forgalom helyreállításával.

Forrás: bonyhad.hu / Fotó: unsplash, illusztráció